Iskolai sikerek a Szivárványhíd olvasóversenyen

Ebben az évben is több tanulónk részt vett a Hebe országos olvasóversenyén, mind az őszi, mind a téli fordulóban. Idén Leiner Laura A Szent Johanna gimi és Agatha Christie Gyilkosság az Orient expresszen című művei kerültek górcső alá. Játékos feladatok sokaságát kellett megoldania a versenyzőknek. Kovács Bettina Boglárka így vall élményeiről:

„Izgatottan vártuk, milyen feladatokkal kell majd „megbirkóznunk”. Nagyon örültünk, hogy közösen tudtunk dolgozni, egész délutánokat töltöttünk együtt, miközben hamar elrepült az idő.

A regény története nagyon tetszett, azonosulni tudtunk a szereplőkkel, akik velünk egyidősek, a középiskolás éveik elején járnak, és hasonló problémákkal küszködnek, mint mi. A feladatok elvárták a regény alapos ismeretét, szinte rongyosra lapoztuk a könyvet keresgélés közben. A kedvenceim a kreatív feladatok voltak: adventi naptárat kellett készíteni, Réka beiglit sütött, és lapbookot is csináltunk a regényből.

Türelmetlenül vártuk az eredményt, s bár a dobogós helyről lecsúsztunk, de a negyedik helyre is nagyon büszkék vagyunk.”

Az őszi olvasóverseny eredményei:

Sipos Emma 9.E egyéni 3. helyezés
Kovács Bettina Boglárka és Szóka Réka 9.E csapat 5. helyezés
Karnok Enikő 9.E egyéni 9. helyezés

A téli olvasóverseny eredményei:

Sipos Emma 9.E egyéni 4. helyezés
Kovács Bettina Boglárka és Szóka Réka 9.E csapat 4. helyezés
Szajcz Viktória 10.E egyéni 5. helyezés

Gratulálunk a versenyzőknek a szép helyezésekért!

Dr. Kovácsné Petrovai Ildikó

Megszakítás