Informatika szakos tanuló az országos eHód verseny helyezettjei között

Márkus Áron 11.B osztályos tanuló senior kategóriában 7. helyezést ért el az országos eHód, Nemzetközi informatikai és számítógép-készség (International Contest on Informatics and Computer Fluency) verseny magyarországi fordulóján.

Az idei versenyen 305 iskola 33.467 diákja vett részt az online feladatok megoldásában, öt kategóriában.  A senior kategóriában induló 2784 versenyző az eddigi legmagasabb részvételi arány a 2011 óta az ELTE és NJSzT által megrendezett megmérettetésen.A Bebras Dr. Valentina Dagiene litván professzor által életre keltett kezdeményezés egyik célja, hogy segítse az informatikai gondolkodást minél színesebb, érdekesebb, motiválóbb feladatokkal, lehetőségekkel.A május 5-én megrendezett ünnepélyes díjkiosztóra minden korosztályból az első 10 helyezettet várták az ELTE Informatika Karának aulájában. A díjak átvétele előtt akadályversenyen és élményinformatikai foglalkozásokon vehettek részt a diákok.

A csapatversenyen 5 fős csapatok versenyeztek 12 állomáson. Sajnos a mi csapatunkból hárman nem tudtak eljönni, így ketten versenyeztünk. A megoldandó logikai feladatok hasonlók voltak az iskolában megoldottakhoz, de offline módban. Így még izgalmasabb volt.

Márkus Áron (11.B)
Bátoriné Zaja Éva

Megszakítás