Érseki elismerés – Botos József

Botos József a  gyöngyösi Vak Bottyán János Katolikus Műszaki és Közgazdasági Technikum végzős diákja. Jocó, a hitének megélésén alapuló katolikus, keresztény életet tekinti legfőbb céljának.

Középiskolás éveiben a vasárnapi iskolamisék rendszeres segítője, ministrál és felolvas. A Gyöngyösi Felsővárosi plébánián alakult karizmatikus közösségnek, az Isten szántóföldjének legfiatalabb tagja, aki minden lehetőséget megragad a közösségépítésben való részvételre. Iskolánk kortárs segítő csoportjának alapköve, iskolai zarándoklatok állandó résztvevője és egyike azoknak, akik a hétfő reggeli imádságot vezették az iskolarádióban.

Rendkívül szerény, segítőkész és szorgalmas diák, mely tulajdonságok birtokában osztályközösségének kovásza, iskolájának példaadó, rendkívül értékes tagja. Olyan fiatal, aki mindenkihez szeretettel, odafigyeléssel fordul.

 Legnagyobb vágya az volt, hogy megismertesse, megértesse a társaival, hogy nem kell mindent egyedül csinálniuk, nem kell megfelelniük és félniük a megpróbáltatásoktól, mert van, aki nagyon szereti, jól ismeri őket, aki mindig velük van. Valaki, aki az ő életükre is egy nagyszerű tervet álmodott, és ez a valaki, Jézus.

Jocó tanulmányait az Egri Szemináriumban szeretné folytatni, szeretne papként szolgálni, mert úgy érzi, erre megkapta a hivatás kegyelmét.

Megszakítás