Első helyezés a Varázstorony innovációs versenyen

2021. november 19-én rendezték meg az Egri Eszterházy Károly Katolikus Egyetem a III. Varázstorony  innovációs versenyt. Az ötletünk, miszerint egy PET filamentkészítőt állítsunk össze, nem volt újkeletű, és a projektmunka témája is ez lett. Ennek a segítségével hulladékká vált PET palackból tudunk a 3D nyomtatóhoz szükséges alapanyagot előállítani. A felkészülés jól haladt, a berendezés egy részét 3D nyomtatóval alkottuk meg, amit az iskolában meg tudtunk csinálni.

A maradék alkatrészt meg kellett rendelni, ami rövid idő után meg is érkezett, és nem könnyen bár, de sikerült összeállítani a berendezést, habár Patai Gábor tanár úr segítsége nélkül nem sikerülhetett volna. A verseny napján az órák után Zoom meatingbe csatlakoztunk be, ahol bemutattam egy előzetesen elkészített prezentációt a zsűrinek, majd az általuk feltett kérdésekre válaszoltam. Nagy körültekintéssel, részletesen tettek fel kérdéseket a projekt különböző pontjait érintve.

Sokáig megmarad bennem az az öröm, amit akkor éreztem, mikor leteszteltük és legyártottuk a berendezésünkkel az első filamentet. Különösen azért volt  jó érzés, mert a felkészülés során többször elfogott a kétely: mi lesz, ha valami hiba folytán nem sikerül eljutni a várt eredményhez.  Szerencsére az ötletből megvalósult, működő szerkezet lett, ami elnyerte a zsűri tetszését. Ezúton is köszönöm Patai tanár úr segítségét.

Bunda András   (11. A)

( A berendezés működését a videógalériában található film mutatja be.)

Megszakítás