Egy ismeretlen ismerős: Gárdonyi Géza

Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Nyelv- és Irodalomtudományi Intézete az idén 5. alkalommal rendezett irodalmi versenyt középiskolásoknak. A tanév elején meghirdetett verseny Gárdonyi Géza életművére épült. Az írásbeli fordulóra 3 fős csapatokkal lehetett nevezni, amelyen a mi iskolánkat a 10.E osztályból Szolcsák Boglárka, Udvari Petra és Viski Márton képviselte.

Az országos tanulmányi verseny döntőjén az írásbeli fordulón legjobban teljesítő 12 csapat vehetett részt, ahová nagy örömünkre mi is bekerültünk. A döntő 2023. március 4-én, szombaton a Líceum I. emeleti Dísztermében zajlott.

A verseny 2 részből állt: délelőtt 7 különböző feladatot kellett megoldaniuk a versenyzőknek, amelyek között volt irodalmi tudásra, olvasottságra és kreativitásra építő is. A délután mozgalmasabban zajlott, ugyanis az egyetem épületében több helyszínen kellett helytállniuk, majd a feladatok végén Gárdonyi sajátos titkos írását kellett megfejteniük a megszerzett információk alapján.

Iskolánk csapata a 4. helyen végzett egy rendkívül szoros verseny végén, ugyanis a 3. helyezett mindössze fél ponttal előzte meg őket…

Szeretettel gratulálunk a versenyzőknek!

Blahó-Kiss Katalin
felkészítő tanár

Megszakítás