Díjazottak a Szent Gellért ünnepségen

Büszkék vagyunk arra, hogy tanulóink közül sokan kiváló teljesítményt nyújtanak tanulmányaikban, a sport terén vagy éppen a nyári gyakorlaton. Ezért 2022. szept. 23-án a kilencedikesek avatása mellett tehetségeinket is díjaztuk, akik példaként állhatnak az iskolaközösség előtt.

Szeretettel gratulálunk nekik és felkészítő tanáraiknak!

A testnevelők javaslatára a tantestület megalapította az Év sportolója díjat, amit kiemelkedő sportteljesítményért ítél oda. 

A 2021/2022. tanévben az Év sportolója díjat Kiss Nándor, 11. D osztályos tanuló kapja meg. Nándor több  versenyen is megmérettette magát, világversenyeken és diákolimpián kiemelkedő teljesítményt ért el. A versenyek mellett iskolai tanulmányait sem hanyagolta el. 

Uszonyosúszó Diákolimpia Országos Döntőn: 50m búvár 1.hely, 100m felszín 1.hely, 200m gyors 1.hely, 100m gyors 2.hely. Egerben, világversenyen 400 juniorban és 800 felnőttben világrekordot ért el. Poznanban ötszörös junior Európa -bajnok lett, illetve egy ezüst-, és egy bronzérmet hozott haza. Az Egyesült Államokban 5. és 6. helyet ért el, Kolumbiában pedig háromszoros világbajnok lett egy ezüst-, és egy bronzérem mellett. 

Hosszú évek óta nagyon jó kapcsolatot ápol iskolánk a Samsung Electronics Magyar Zrt.-vel. Kiváló tanulmányi és versenyeredményeiért a Samsung elismerő oklevélben és tárgyjutalomban részesítette Bunda András 12. A osztályos tanulónkat. András az Egri Eszterházy Károly Katolikus Egyetem a III. Varázstorony  innovációs versenyén 2021-ben első helyezést ért el. Az általa készített projekt keretében Pet palackból állítottak elő 3D nyomtatóhoz szükséges alapanyagot. A siker lendületet adott további versenyekhez, és az Országos Konstrukciós Versenyen 11. évfolyamosként szépen helyt állt. Andrást a szakma szeretete, a kíváncsiság és a nagyfokú problémamegoldó képesség jellemzi. Tanulmányaiban fokozatosan halad előre szaktanárai segítségével. 

A VAMAV Kft. ösztöndíjban részesíti azokat a tanulókat, akik a nyári gyakorlaton erre méltónak bizonyultak. A Baross Gábor Alapítvány Tanulni ösztöndíját Nagy Mariann HR vezető adja át. 

A díjazottak: Bárdos Zétény 12. D, Csajka Szilárd Richárd 12. D, Kovács Benjámin 12. C, Liszka Bálint  12. D, Matus Máté 12. C, Szűcs Dániel  12. D, Takács Barnabás  12. D, Tenenyei Erik 12. C.

Megszakítás