Bottyános győzelem a Kutatók éjszakáján…

A MATE Gyöngyösi Campusán szeptember 30-án került megrendezésre a Kutatók éjszakája és ezen belül a III. Mátra Lego Sumo Kupa. Iskolánk robotika szakkörének tagjaiból álló csapat-  Ilcsik Gergely 12.B, Lukács Máté 11.D, Lukács Bence 11.B – bravúros győzelmet arattak Lego robotjukkal.

A versenyről diákjaink szemével:

Az idei Kutatók éjszakáját is ugyanúgy, ha nem jobban vártuk mint az eddigieket.

Sokat gondolkodtunk és terveztük a robotot, hogy egy alkalmas stratégiával érkezzünk a helyszínre. Előzetes próbákon nagyon pozitívan teljesített a „művünk”. Éreztük esélyünk van a győzelemre. A sebességre és az erőre fektettük a hangsúlyt, amit egy áttéttel valósítottunk meg. A robot kereke így nem pörög ki hanem stabilan tolja az ellenfél robotot, illetve ezzel a tapadás is a lehető legmagasabb lett.

Kemény küzdelmek után két robot maradt, a miénk és a Berzét képviselő BerzeBot robot. A harcból mi jöttünk ki győztesen egy felemelő 3-0 eredménnyel. És így robotunk, Végzet Koma felállhatott a dobogó tetejére.

Mindhárman nagyon jól éreztük magunkat és már várjuk a következő alkalmat a megmérettetésére.

Bátoriné Zaja Éva

felkészítő tanár

További események a Kutatók éjszakáján:

A GIANT Gyártó Hungary Kft-nél Hevér Tibor tanár úr irányításával a 13. évfolyamról 5 tanuló: Dányi Tibor, Komjáti Botond, Komjáti István, Molnár Márk, és Varga Zsombor CNC megmunkálás és gravírozógép bemutatót tartottak.

A 11. évfolyamról Babcsány Földi Ádám, Kerek Gábor, Páll Bálint és Tóth Ádám segített az üzemlátogatásra érkező általános iskolások regisztrációjában és a jelenléti ívek kitöltésében

12. A osztályos Bunda András a MATE Egyetem Károly Róbert Campusán tartott bemutatót a PET palackból hogyan lehet filamentet készíteni a 3D-s nyomtatáshoz, kísérő tanár: Szabó Ferenc

Megszakítás