2021-06-18

A 12. A osztályfőnökének búcsúzó gondolatai

„Igazi közösség csak ott jön létre, ahol az emberek rejtélyes módon szeretik egymást. Vagyis barátok. Minden érdeken, valláson, politikán, társadalmi helyzeten és világnézeten túl.” (Müller Péter) A miénk ilyen közösség. Ahol támogató légkörben, mindenki önmaga lehetett, ha tudott, segítséget nyújtott, ha neki volt rá szüksége, segítő kezekre talált. Sok közös élmény formált minket egységgé. Öröm ezen csapat tagjának lenni, s tudni, jövőre sokakkal együtt folytatjuk a technikusi osztályban. Azokat pedig, akik új kihívások, kalandok felé tekintenek, örömmel várjuk majd vissza!
2021-06-18

A 12. B osztálytól búcsúzik osztályfőnöke

A búcsúzó 12.B osztály számára a ballagással nemcsak lezáródik az élet egy jelentős korszaka, de egy új,  fényes korszak kezdődik. Végre sokan  azzal foglalkozhatnak majd, amit annyira szerettek: az informatikával. Éveken át inkább csöndben, mint hangosan beszélgetve hajoltak össze a baráti körök, és a tablón, a fényképeken is így válnak feledhetetlenné egymás számára. Tanáraikkal együtt idézhetik majd fel középiskolás éveiket: bekapcsolódtak az iskolai diákönkormányzat munkájába, iskolarádiót is üzemeltettek, és az iskolai focibajnokságon játékszeretetük vonzotta a nézőket. 
2021-06-09

Mert jó versenyezni történelemből….

A történelem nem csak évszámok, fogalmak, személynevek és topográfiai adatok gyűjteménye. Színes, gondolkodtató, kreatív feladatok, komplex tudás, önálló ismeretszerzés, kooperatív munka – hogy csak ennyit említsünk a tudomány szépségeiből. Ezeket a feladatokat próbálták ki és oldották meg közösen Bottyánosok, akik még a digitális oktatás során megtalálták az időt arra, hogy alkossanak. Az Örökségünk ’48 versenyen a 12. D osztály csapata Pádár Miklós tanár Úr támogatásával az országos döntőben a 4. helyet érték el. A csapat tagjai: Csorba Károly Márton, Nagy Dávid és Sváb-Kovács Péter. Ez már nem az első kiemelkedő sikerük volt együtt. A HEBE Országos történelem projektversenyen, aminek témája […]
2021-06-09

Érseki elismerés – Botos József

Botos József a  gyöngyösi Vak Bottyán János Katolikus Műszaki és Közgazdasági Technikum végzős diákja. Jocó, a hitének megélésén alapuló katolikus, keresztény életet tekinti legfőbb céljának.
2021-06-08

Összetartozunk!

„A kereszt azt is üzeni, hogy tartozunk Fölfele, az égi Atyához, akitől erőt és áldást nyerünk. Lefele Föld anyánkhoz, aki a szülőföldünk. Egyik szárával a múlthoz tartozunk, amelyben annyi áldozat született érettünk, a másik szárával pedig a jövendőhöz tartozunk, amelyért felelősséget vállalunk. A közép a találkozás: minden találkozásunk azt erősíti, hogy a Kárpát hazában összetartozunk!”
2021-06-06

Bibliaismereti projektversenyen elért 2. helyezés

A 9. A osztály lelkes csapata, Czéh Lili, Kis Valér és Patócs Ákos 2. helyezést ért el az országos Biblia – a világ legolvasottabb könyve elnevezésű projektversenyen. A diákoknak számos érdekes feladatot kellett megoldaniuk. Szerepelt köztük versillusztráció, szócikkmagyarázat, esszéírás és egy kreatív tabló elkészítése a nagyhét eseményeiről. A digitális oktatás miatt kevesebbet tudtak együtt dolgozni, de így is sikerült összehangolni és időre befejezni a munkát. Örömmel vették át a megérdemelt oklevelet és az ajándékcsomagot. Gratulálunk nekik!
2021-05-20

A digitális oktatás alatt is alkottunk

A novembertől márciusig tartó fél év alatt is sok értékes, a tanulmányokhoz köthető projektet, előadást, tanulmányt készítettek diákjaink. Ezekből a honlapon az Így (is) alkotunk mi rovatban található válogatás. Kedvcsinálóként Harkó Erzsébet tanárnő tanítványainak előadásait ajánljuk, amit az ő szavai vezetnek be:
2021-05-19

Iskolai sikerek a Szivárványhíd olvasóversenyen

Ebben az évben is több tanulónk részt vett a Hebe országos olvasóversenyén, mind az őszi, mind a téli fordulóban. Idén Leiner Laura A Szent Johanna gimi és Agatha Christie Gyilkosság az Orient expresszen című művei kerültek górcső alá. Játékos feladatok sokaságát kellett megoldania a versenyzőknek. Kovács Bettina Boglárka így vall élményeiről:
2021-04-09

Az ÁSZÉV közgazdasági versenyén is a második fordulóban vagyunk

Ahogy a gépész tanulóink részt vettek az Ágazati szakmai érettségi tárgyak versenyén, úgy közgazdasági szakmai vonalon is megmérettették magukat diákjaink.Közgazdasági szakirányon az ÁSZÉV versenyének követelménye több tantárgy ismereteit foglalja magába, ide tartozik a gazdasági és jogi alapismeretek, a számvitel, a pénzügy, a statisztika és az adózás, illetve mindezek gyakorlati feladatai.
2021-04-07

Szakmai tanulmányi versenyen elért sikereink

A középiskola közismereti tantárgyinak legkiemelkedőbb tanulmányi versenye az OKTV. Ugyanilyen rangos verseny a szakmai tárgyak területén az ÁSZÉV (Ágazati és ágazaton belüli specializáció szakmai érettségi vizsgatárgyak versenye), melyet minden tanév tavaszán rendeznek meg. A szakmai verseny 3 fordulós. Az első forduló interaktív online formában kerül megrendezésre.
2021-04-06

Országos marketingversenyen második helyezést értek el ötödéveseink

2021 márciusában második alkalommal rendezte meg a GimiMore csapata marketing témájú esettanulmányi versenyét, a Márkalandot. Az első online fordulóban a résztvevőknek egy játék során kellett megoldaniuk a feladatot. A továbbjutó csapatoknak ezután egy prezentációt kellett benyújtaniuk.
2021-04-05

„Nagy dolgokra nem mindenki képes. De kis dolgokat nagy szeretettel, bármelyikünk megtehet.”

( Teréz anya) Márciusban hallottuk meg a gyöngyösi állatkert segélykiáltását. Az elmúlt egy évben látogatók, bevétel és támogatás nélkül, egyre nehezebbé vált a helyzetük. Nekünk sem könnyű. Hiányzik az iskolai közösség, a közösen megélt élmények, programok.
Skip to content