2021-06-09

Mert jó versenyezni történelemből….

A történelem nem csak évszámok, fogalmak, személynevek és topográfiai adatok gyűjteménye. Színes, gondolkodtató, kreatív feladatok, komplex tudás, önálló ismeretszerzés, kooperatív munka – hogy csak ennyit említsünk a tudomány szépségeiből. Ezeket a feladatokat próbálták ki és oldották meg közösen Bottyánosok, akik még a digitális oktatás során megtalálták az időt arra, hogy alkossanak. Az Örökségünk ’48 versenyen a 12. D osztály csapata Pádár Miklós tanár Úr támogatásával az országos döntőben a 4. helyet érték el. A csapat tagjai: Csorba Károly Márton, Nagy Dávid és Sváb-Kovács Péter. Ez már nem az első kiemelkedő sikerük volt együtt. A HEBE Országos történelem projektversenyen, aminek témája […]
2021-06-09

Érseki elismerés – Botos József

Botos József a  gyöngyösi Vak Bottyán János Katolikus Műszaki és Közgazdasági Technikum végzős diákja. Jocó, a hitének megélésén alapuló katolikus, keresztény életet tekinti legfőbb céljának.
2021-06-08

Összetartozunk!

„A kereszt azt is üzeni, hogy tartozunk Fölfele, az égi Atyához, akitől erőt és áldást nyerünk. Lefele Föld anyánkhoz, aki a szülőföldünk. Egyik szárával a múlthoz tartozunk, amelyben annyi áldozat született érettünk, a másik szárával pedig a jövendőhöz tartozunk, amelyért felelősséget vállalunk. A közép a találkozás: minden találkozásunk azt erősíti, hogy a Kárpát hazában összetartozunk!”
2021-06-06

Bibliaismereti projektversenyen elért 2. helyezés

A 9. A osztály lelkes csapata, Czéh Lili, Kis Valér és Patócs Ákos 2. helyezést ért el az országos Biblia – a világ legolvasottabb könyve elnevezésű projektversenyen. A diákoknak számos érdekes feladatot kellett megoldaniuk. Szerepelt köztük versillusztráció, szócikkmagyarázat, esszéírás és egy kreatív tabló elkészítése a nagyhét eseményeiről. A digitális oktatás miatt kevesebbet tudtak együtt dolgozni, de így is sikerült összehangolni és időre befejezni a munkát. Örömmel vették át a megérdemelt oklevelet és az ajándékcsomagot. Gratulálunk nekik!
2021-05-20

A digitális oktatás alatt is alkottunk

A novembertől márciusig tartó fél év alatt is sok értékes, a tanulmányokhoz köthető projektet, előadást, tanulmányt készítettek diákjaink. Ezekből a honlapon az Így (is) alkotunk mi rovatban található válogatás. Kedvcsinálóként Harkó Erzsébet tanárnő tanítványainak előadásait ajánljuk, amit az ő szavai vezetnek be:
2021-05-19

Iskolai sikerek a Szivárványhíd olvasóversenyen

Ebben az évben is több tanulónk részt vett a Hebe országos olvasóversenyén, mind az őszi, mind a téli fordulóban. Idén Leiner Laura A Szent Johanna gimi és Agatha Christie Gyilkosság az Orient expresszen című művei kerültek górcső alá. Játékos feladatok sokaságát kellett megoldania a versenyzőknek. Kovács Bettina Boglárka így vall élményeiről:
2021-04-09

Az ÁSZÉV közgazdasági versenyén is a második fordulóban vagyunk

Ahogy a gépész tanulóink részt vettek az Ágazati szakmai érettségi tárgyak versenyén, úgy közgazdasági szakmai vonalon is megmérettették magukat diákjaink.Közgazdasági szakirányon az ÁSZÉV versenyének követelménye több tantárgy ismereteit foglalja magába, ide tartozik a gazdasági és jogi alapismeretek, a számvitel, a pénzügy, a statisztika és az adózás, illetve mindezek gyakorlati feladatai.
2021-04-07

Szakmai tanulmányi versenyen elért sikereink

A középiskola közismereti tantárgyinak legkiemelkedőbb tanulmányi versenye az OKTV. Ugyanilyen rangos verseny a szakmai tárgyak területén az ÁSZÉV (Ágazati és ágazaton belüli specializáció szakmai érettségi vizsgatárgyak versenye), melyet minden tanév tavaszán rendeznek meg. A szakmai verseny 3 fordulós. Az első forduló interaktív online formában kerül megrendezésre.
2021-04-06

Országos marketingversenyen második helyezést értek el ötödéveseink

2021 márciusában második alkalommal rendezte meg a GimiMore csapata marketing témájú esettanulmányi versenyét, a Márkalandot. Az első online fordulóban a résztvevőknek egy játék során kellett megoldaniuk a feladatot. A továbbjutó csapatoknak ezután egy prezentációt kellett benyújtaniuk.
2021-04-05

„Nagy dolgokra nem mindenki képes. De kis dolgokat nagy szeretettel, bármelyikünk megtehet.”

( Teréz anya) Márciusban hallottuk meg a gyöngyösi állatkert segélykiáltását. Az elmúlt egy évben látogatók, bevétel és támogatás nélkül, egyre nehezebbé vált a helyzetük. Nekünk sem könnyű. Hiányzik az iskolai közösség, a közösen megélt élmények, programok.
2021-02-01

Hunyadi-Zrínyi projektverseny – 2. helyezés

Nem állította meg a 10. A csapatát a digitális oktatás sem… Lévai Ákos, Laszkács Gellért és Zsilinyi Tibor Gergő igazi csapatot alkotva megoldották közösen a feladatlapot, ami a két híres magyar család, a Hunyadi és a Zrínyi családok történetével foglalkozott.
2021-01-27

Tésztakerék mese

A Neumann János Egyetem GAMF kara  2020. március 13-ára meghirdette „első és igazi Motopasta, tészta-motoralkatrész építő versenyét”.
Skip to content