2020-01-22

Pályaorientációs nap

A végzős évfolyamok számára január 13-án ismét megrendeztük a pályaorientációs napot, amelyet Hordós Andrea tanulmányi igazgatóhelyettes előadása nyitott meg. A helyszín rendhagyó módon az idén a Kolping-ház volt. A gazdag programban a végzős diákok ismertetőt kaptak az érettségire történő jelentkezés folyamatáról, a felsőoktatásba történő jelentkezés lehetőségeiről, a duális képzésről, a munkahelykeresés fortélyairól és a vállalkozóvá válásról.
2020-01-16

Lelki nap a bennünk fénylő csillag üzenetével

Az adventi készülődés ebben az évben is színesebbé és meghittebbé varázsolta az iskolai hétköznapokat. Hétfő reggelenként az adventi gyertyagyújtás rövid műsorait a 9.B, a 10.C és a 10. B osztály tolmácsolásában hallhattuk.
2019-12-17

Siker a Sportlövő Diákolimpia® országos döntőjén

2019. december 7–én Székesfehérváron rendezték meg a Diákolimpia sportlövészeti országos döntőjét. Iskolánk fiúcsapata légpuska és légpisztoly versenyszámban is országos bajnok lett.
2019-12-10

Bottyánosok Lengyelországban „Polonica Varietas”

A lengyelországi jutalomkirándulás programja Délkelet-Lengyelországba vezetett.  Ezen a területen található a legtöbb közös magyar-lengyel vonatkozású történelmi, kulturális örökség és látnivaló. Ez a terület jelenti a legtöbb kapcsolódást a két ország, illetve nemzet között.
2019-11-27

II. Katolikus Röplabda Kupa

November 27-én immár második alkalommal láttuk vendégül iskolánkban a röplabdát kedvelő, tehetséges fiatalokat a környékbeli általános iskolákból. 7-8. osztályos tanulók mérették meg magukat. Szerda délután nem volt hiány hatalmas nyitásokban, életmentő sáncokban, szoros küzdelmekben, lelkes csapatokban és játékosokban, buzdító nézőkben.
2019-11-26

A siker titka: szorgalom, kitartás, egészséges életmód

„A döntést mindig nekünk kell meghoznunk!” – mondta Katus Attila, Európa- és világbajnok sportoló, aki a Küzdj meg a bajnokkal! program keretében látogatott el iskolánkba. S ha már itt volt, akkor a testnevelés óra kezdetén bemelegítést tartott, részt vett a sorversenyekben, s ebben méltó partnere volt a 11. D osztály.
2019-11-21

A 8. osztályosok tehetségkutató matematikaversenye iskolánkban

Az idén is nagy lelkesedéssel szerveztük meg a 8. osztályos tanulók matematikaversenyét. A korábbi években tapasztalt érdeklődés most sem hagyott alább, sűrűn érkeztek a jelentkező versenyzők levelei. Több mint száz tanuló mérette meg tudását az idén is.
2019-11-13

Magyarország, szeretlek! vetélkedő általános iskolásokkal

2012-ben rendeztük meg az első Magyarország, szeretlek! vetélkedőt. Azóta sok feladatot megoldottak az általános iskolások lelkes csapatai. Így játszottunk Ki nevet a végén?-t, Iskolapadot, de megoldottak totót is.
2019-11-08

Első helyezés a helytörténeti vetélkedőn

Gyöngyös Város Önkormányzata ebben az évben is megrendezte a helytörténeti vetélkedőt, melynek témája II. Rákóczi Ferenc és kora volt. Nekünk, bottyánosoknak erről az időszakról széles körű ismereteink vannak, hiszen történelemórákon több időt fordítunk a nagyságos fejedelem és tábornokainak megismerésére. Mégis izgalommal indultunk el a versenyre, ahol a változatos és érdekes feladatok mellett az előzetes munkánkat is értékelték.
2019-11-06

Felavattuk a gólyákat

Bár védőszentünk ünnepén megkapják a kilencedikeseink a bottyános nyakkendőt, avatásuk csak a novemberi gólyaavatóval lesz teljes. Ennek a feladatokkal színesített hétnek a kitalálása és lebonyolítása a frissen megalakult diákönkormányzat első közös megmozdulása.
2019-10-28

Egy délelőtt Nick Vujiciccsal

2019. október 25-én a 11.E és a 11.C osztály részt vett Nick Vujicic Higgy, remélj szeress című előadásán, amely a Budapesten a Papp László Sportarénában került megrendezésre. A délelőtti előadás kizárólag ahhoz a 12 ezer fiatalhoz szólt, akik az arénában hatalmas ovációval köszöntötték Nick Vujicic kéz és láb nélkül született motivációs trénert.
2019-10-23

Legyenek valódi példaképeink!

„Csak az a nemzet érdemes jobb sorsra és örök életre, amely meg tudja becsülni nagyjait, s amelynek mindig szeme előtt lebeg azok példát adó munkássága.” (gróf Esterházy János)