Közlemény

Tisztelt Szülők és Diákok!

A járvány okozta helyzetben is tovább kell működtetni az oktatási rendszert. Ezért az iskola a mai naptól digitális oktatásra áll át. Felhívom Mindenki figyelmét, hogy EZ NEM SZÜNET, hanem más módon folytatjuk a tanévet. Kérek Mindenkit, hogy maradjon otthon, s legjobb tudása szerint teljesítse azokat a feladatokat, amelyeket a pedagógusok biztosítanak. Fokozottan kérem erre a Végzős diákjainkat!

Kérem, hogy minden Szülő és Diák kísérje figyelemmel az e-Kréta rendszert és a többi, osztályok által használt online felületet!

Együttműködéseteket előre is köszönöm!

Benyovszky Péter
igazgató

2020-05-13

Zeltner Domonkos városi kitüntetést kapott

A városi diáknapon adták volna át Gyöngyös város kiemelkedő fiataljainak a megtisztelő kitüntetéseket. Az ünnepséget elhalasztották a járványügyi helyzet miatt. A  Gyöngyösi Fiatalok a Közösségért kitüntetést 2020-ban  Zeltner Domonkos kapta.
2020-04-14

Üzenetek filmekben megfogalmazva

A koronavírus miatti tanítási rend miatt kiürült az iskola, szünetelnek a megszokott programok, nem szól a csengő, a tanórák a digitális térben zajlanak. De a Bottyán tanárai és dolgozói úgy érezték, érdemes a hiányérzetüket üzenet formájába önteni, ezért először egy olyan kisfilmet álmodtak meg, amelyet Tomcsik Erika tanárnő szervezőmunkája és Kaló István tanár úr technikai tudása hozott létre sok más közreműködő segítségével.
2020-03-19

Egy rendkívüli március 15-i ünnep

Neked mi jut eszedbe, ha azt hallod, 1848. március 15-e? Ezzel a mondattal indult idén az ünnepi műsor iskolánkban. A diákoknak eszébe jutottak színek, szavak, hangok, illatok, és természetesen a forradalom hőseinek nevei. Élőképekkel, dalokkal, jelenetekkel és ismert Petőfi-versekkel idézték meg a történelmi eseményeket. És nekünk mi jut majd eszünkbe, ha azt halljuk majd, 2020. március 15-e?
2020-03-19

Győzelem a megyei Kazinczy-versenyen

Az iskolai megmérettetés után március 6-án Egerben, a Dobó Gimnáziumban rendezték meg a Kazinczy Ferencről elnevezett Szép magyar beszéd verseny megyei fordulóját. Iskolánkat Tóth Bence 10. B osztályos tanuló képviselte, és a szakképző iskolák mezőnyében I. helyezést ért el. Ludányiné Prém Juditfelkészítő tanár
2020-03-03

A B-faktor színpadán a Bethlen Gimnázium tanulóival együtt

A 9. B-faktor 2020. február 27-én délelőtt várta a nézőit. Egy év kihagyás után újra megtöltötték a színpadot a művészi tehetségek.
2020-02-28

Balassi életművéről adtunk számot Egerben

2020. február 22-én, szombaton, a Balassi Bálint életműve verseny országos döntőjén vettünk részt Egerben az Eszterházy Károly Egyetem szervezésében. A verseny két részből állt: ősszel, az írásbeli forduló zajlott, ami alapján kiválasztották a 9 legjobban teljesítő csapatot, akik a februári szóbeli döntőn vehettek részt. Az elküldött feladatsor alapján 5.-ként kerültünk be a versenyzők közé.
2020-02-23

A Magyar világ 1938-1940 című kiállításon jártunk Budapesten

Unalmas… csak évszámok, fogalmak… és az esszé… sokszor ez jut eszükbe a diákoknak a történelemről. Ezért a történelem munkaközösség fontosnak tartja, hogy kilépjünk a tantermek falai közül, más szempontból ismerjék meg a tanulók a történelmünket, s olyan dolgokról is halljanak, ami nincs a tankönyvben. Így február 19-én, szerdán délután közel 30 fiatal és tanáraik felkerekedtek, és a Nemzeti Múzeum időszaki kiállítását tekintették meg, amely a Magyar világ 1938-1940 címet viselte.
2020-02-23

Lélekmozgató 2020

Amikor 25 évesen egy motorbaleset után el kell dönteni, hogy amputálják-e a lábadat vagy sem, az kemény pillanat. Akkor Czene Gábor úgy döntött, hogy az amputációt választja. Nem tudta, mi vár rá, tud-e majd sportolni, de akkor egy racionálisnak tűnő döntést hozott. Most Gyöngyösön él, egy multinacionális cégnél dolgozik, de mindennapjait a sport határozza meg: triatlonista.
2020-02-21

Kosarasaink a megyei diákolimpián

A  Vályi-Nagy Károly Sportcsarnokban zajlottak le a Kosárlabda Diákolimpia  Heves megyei elődöntőjének mérkőzései. Iskolánkat a  Puruczki Dominik 9. D, Csajka Szilárd 9. D, Burai Levente 9.C, Bordák Barnabás 10.B, Kollár Attila 12. C, Gyánti Nándor 9. A, Váradi István 12. D, Horváth Milán 12. D osztályos kosarasokból álló csapat képviselte, amely a tornán a 3. helyezést szerezte meg. Felkészítő tanáruk: Somody Béla
2020-02-17

Meghívást kaptunk az egri Lenkey-napra

Az előző tanévben iskolánk nyerte meg az Egerben megrendezett micro:bit programozó versenyt, így az idén meghívást kaptunk egy hasonló eseményre. Február 7-én az Egri Lenkey János Általános Iskolában, a Lenkey-nap keretében került sor a megmérettetésre.
2020-02-14

Kiváló tollaslabdázót ünnepelhetünk

Február 3-án rendezték meg a Gyöngyösön, a Vályi-Nagy Károly Sportcsarnokban a Tollaslabda Diákolimpia Heves megyei döntőjét. Horváth Zalán 11.C osztályos tanuló kitűnő játékával érdemelte ki a II. helyezést. Felkészítő tanára: Somody Béla
2020-02-14

Bronzérem a diákolimpia elődöntőjén

Február 3-án Dunaújvárosban rendezték meg az “A” kategóriás Röplabda Diákolimpia országos elődöntőjét. Csapatunk legyőzte Dunakeszit, Pest megye bajnokát, ám vereséget szenvedett Fejér megye bajnokától, a Dunaújvárostól. A bronzérmes csapat tagjai:  Darók Erik 11. C, Rácz Bálint 11. D, Kolozsvári Gábor 10. B, Szűcs Krisztián 10. D, Cser Csaba 10. D, Horváth Milán 12. D, Török Csaba 12. A, Varró Bence 12. B, Vincze Dávid Máté 11. C. Felkészítő tanáruk: Soltész Gábor