Tudnivalók a nyári összefüggő szakmai gyakorlatról 2018/2019.

 

Kedves Tanulók, Kedves Szülők!

 

Az iskolai rendszerű szakképzésben a gyakorlati képzés a szorgalmi időszakban teljesítendő gyakorlati képzésből és a szorgalmi időszakon kívüli, összefüggő szakmai gyakorlati képzésből áll. Az iskolai rendszerű szakképzésben az összefüggő szakmai gyakorlat a szakmai és vizsgakövetelményben meghatározott gyakorlat része, annak teljesítése a következő évfolyamra való továbbhaladás feltétele!

Iskolánkban jelenleg három szakmai program szerint folytatunk szakképzést, ennek megfelelően a nyári gyakorlatok az egyes évfolyamok esetében a következőképpen alakulnak:

 

9. évfolyam (iskolánk 2018-as szakmai programja szerint)

A 9. évfolyamon tanuló diákjaink tanulmányaikat a 2018-ban kiadott szakgimnáziumi kerettanterveknek megfelelően kezdték meg, nekik ebben a tanévben nem kell részt venniük összefüggő szakmai gyakorlaton.

 
10. évfolyam (iskolánk 2016-os szakmai programja szerint)

A 10. évfolyamon tanuló diákjaink tanulmányaikat a 2016-ban kiadott szakgimnáziumi kerettanterveknek megfelelően kezdték meg. Ezek a szakgimnáziumi kerettantervek 10. évfolyamon:

  • Gépészet ágazatban 140 óra,
  • Villamosipar és elektronika ágazatban 140 óra

összefüggő szakmai gyakorlatot írnak elő.

Informatika ágazatban és Közgazdaság ágazatban a szakgimnáziumi kerettantervek nem írnak elő összefüggő szakmai gyakorlatot, így ebben a tanévben 10. évfolyamon összefüggő szakmai gyakorlat ebben a két ágazatban nincs.

 

11. évfolyam (iskolánk 2016-os szakmai programja szerint)

A 11. évfolyamon tanuló diákjaink tanulmányaikat a 2016-ban kiadott szakgimnáziumi kerettanterveknek megfelelően kezdték meg. Ezek a szakgimnáziumi kerettantervek 11. évfolyamon:

  • Gépészet ágazatban 140 óra,
  • Villamosipar és elektronika ágazatban 140 óra

összefüggő szakmai gyakorlatot írnak elő.

Informatika ágazatban és Közgazdaság ágazatban a szakgimnáziumi kerettantervek nem írnak elő összefüggő szakmai gyakorlatot, így ebben a tanévben 11. évfolyamon összefüggő szakmai gyakorlat ebben a két ágazatban nincs

 
12. évfolyam (iskolánk 2013-as szakmai programja szerint)

A 12. évfolyamon tanuló diákjaink számára ebben a tanévben előírt összefüggő szakmai gyakorlat nincs.

 

5/13. évfolyam (iskolánk 2013-as szakmai programja szerint)

Szakképző évfolyamunkon tanuló diákjaink számára ebben a tanévben előírt összefüggő szakmai gyakorlat nincs.

Kaló István
szakmai igh.